Zuidstraat 66, Westkapelle 0118 - 571284
Westdijkstraat 27, Arnemuiden 0118 - 601559

In de media & Video's

Video's

Uitzending Zeeuws Meisje 2019

Donderdag 12 september, de televisie-aflevering van Zeeuws Meisje 2019 #gelijkheid bij Omroep Zeeland met Piet van Juwelier Minderhoud die advies geeft en sieraden uitleent voor de fotoreportage van Rem van den Bosch.

Uitzending Zeeuws Meisje 2019 >>

Hoe wordt een gouden Zeeuwse knop gemaakt?

Edelsmid Maarten van Laar maakt in deze video een authentieke gouden Zeeuwse knop van de eerste draad tot het eindresultaat. Hier zie je het vakmanschap in praktijk. De film is gemaakt door Hans Karreman in de werkplaats van Juwelier Minderhoud te Westkapelle.

Bekijk hier hoe een gouden Zeeuwse knop in ons atelier wordt gemaakt >>

Interview met juwelier Piet Minderhoud

Juwelier Piet Minderhoud in de winkel te Westkapelle over Zeeuwse sieraden, de Zeeuwse knop in al zijn verschijningsvormen en waar nog echte goudsmeden werkzaam zijn in het atelier. 
We maken nieuwe gouden en zilveren sieraden en bestaande worden gerepareerd. Daarnaast hebben we een grote collectie streeksieraden (bloedkoraal, granaat) en kennis.

Interview met juwelier Piet Minderhoud >>

Bezoek van Karla Peijs

8 maart 2016 - De passie van Peijs

Piet Minderhoud en Karla Peijs op bezoek bij Maatje Schroevers - Meulmeester in Arnemuiden.
Klederdracht en sieraden speelden eeuwenlang een belangrijke rol in Zeeland. Juwelier Piet Minderhoud weet daar alles van. Hij deed onderzoek naar de achtergrond en de vele verschijningsvormen. Hij neemt Karla mee in een wereld van vroeger, maar toont ook hoe modern Zeeuwse sieraden weer zijn.

De passie van Peijs >>

Goudsmid Maarten van Laar

Mini docu Maarten van Laar, het verhaal van een Goudsmid.

Een kort interview met een van de goudsmeden werkzaam in ons atelier te Westkapelle.

Mini docu goudsmid Maarten van Laar >>

daz-juwelier_minderhoud_scheveningse_courant_mrt2019.jpg - Juwelier Minderhoud

Scheveningse Courant van 20 maart

Vermelding van Juwelier Minderhoud in de Scheveningse Courant van 20 maart 2019.

De heren Van der Zwan en Van der Harst vertellen in dit artikel oven hun bezoek aan onze winkel in Westkapelle. Tijdens dit bezoek heeft een van onze goudsmeden Maarten van Laar een hoofdijzer van de Scheveningse dracht gerepareerd en Piet Minderhoud heeft uitleg gegeven over gewoontes en waar op te letten bij verschillende sieraden.

 

pzc_180823.jpg - Juwelier Minderhoud

PZC 18 augustus 2018

In het kader van de streekdrachtendag op 25 augustus in Westkapelle werd Piet Minderhoud geïnterviewd voor een artikel in de PZC. Daaropvolgend stonden wij die zaterdag in klederdracht in de winkel.

Op de markt in Westkapelle waren ambachten te zien. Juwelier Piet Minderhoud en goudsmid Harriët Peene lieten live zien hoe we van krullen van de streekdracht, moderne sieraden maken.

boek_3de_druk.jpg - Juwelier Minderhoud

Boek 3de druk

Historie en ontwikkeling van Zeeuwse en andere streeksieraden door Juwelier Piet Minderhoud.

Wegens groot succes van de eerste twee drukken van het boek "Van de Goudsmid" is 9 Mei 2017 de 3de herziene druk verschenen.

Dit boek is uitgebreid met 99 nieuwe foto"s, een extra hoofdstuk over punthaken en diverse aanvullingen in de tekst, waardoor het 32 pagina's meer telt.

Prijs €29,50.

img_9570.jpg - Juwelier Minderhoud

PZC 8 mei 2017

Ontwerp & realisatie: Mecano.nl Creative Communicatie