Zuidstraat 66, Westkapelle 0118 - 571284
jandejongefotografie-86760.jpg - Juwelier Minderhoud
_dsc2951-2.jpg - Juwelier Minderhoud
_dsc2448.jpg - Juwelier Minderhoud
jandejongefotografie-86753.jpg - Juwelier Minderhoud
_dsc2353.jpg - Juwelier Minderhoud

Wie zijn wij

Wij zijn een echt Zeeuws familiebedrijf met een vestiging in Westkapelle.

Wij hebben een grote diversiteit aan sieraden en horloges. Een moderne, eigentijdse collectie en een keuze uit oude of antieke sieraden gaan hand in hand. Ook klassieke Zeeuwse sieraden, kralen of andere onderdelen in een modern jasje behoren tot onze voorraad.

In onze ateliers worden sieraden en uurwerken ambachtelijk gerepareerd.

Specialiteiten zijn het nieuw vervaardigen, restaureren en vermaken van diverse soorten Zeeuwse- en streeksieraden.

Geschiedenis

Juwelier Minderhoud is sinds 1875 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Als reizend koopman liep de oprichter in die tijd met een sieradenkastje op zijn rug van Westkapelle naar klanten op geheel Walcheren. Rond 1900 was dit al uitgegroeid tot een echte 'goud en zilver winkel' in Westkapelle. De klanten op Walcheren werden per fiets bezocht. Het assortiment bestond in die tijd voor 95% uit Walcherse streekdracht-sieraden omdat bijna iedereen in dracht liep op Walcheren.

In de loop van de twintigste eeuw werd de collectie steeds aangepast aan de eisen van de moderne tijd, want de streekdracht ging toen verdwijnen. Tegenwoordig is juwelier Minderhoud een zaak waar iedereen een mooi sieraad of ander geschenk weet te vinden.

awr-schip.jpg - Juwelier Minderhoud

Juwelier Minderhoud

Specialiteit streeksieraden

Al vanaf het ontstaan van de zaak verkoopt juwelier Minderhoud allerlei soorten Zeeuwse sieraden. Deze traditie is men trouw gebleven tot de vandaag de dag. Hierdoor zijn wij nu de enige juwelierszaak in Zeeland waar men op grote schaal diverse streeksieraden kan kopen. Naast de vele soorten nieuwe Zeeuwse sieraden hebben we ook een grote collectie oude en antieke streeksieraden. Dit omvat vele soorten sieraden en gebruiksvoorwerpen zoals oorijzers, mutsspelden, bloedkoraal- en granaatsnoeren, sloten en kraalhaken, mutsbellen, broekstukken, beugeltassen enz. enz..

Ateliers

Bijna alle soorten reparaties worden in onze zaken zelf uitgevoerd. We beschikken over reparatie ateliers, waar dagelijks door gediplomeerde goudsmeden allerlei soorten reparaties, restauraties en nieuw werk worden uitgevoerd.

In het uurwerkatelier worden reparaties uitgevoerd aan alle soorten horloges en klokken. Ook het restaureren van antieke uurwerken wordt bij ons gedaan. Vervangen van horlogebatterijen kan terwijl u wacht.

Restauratie oude sieraden

Vele soorten sieraden worden in onze ateliers gerestaureerd. Verzamelaars en musea uit het hele land weten ons te vinden om beschadigde of incomplete sieraden uit hun collectie op te knappen.

Modern Zeeuws

In ons eigen atelier vervaardigen wij onze eigen sieradenlijn "Trendy Zeeuws". Dit is een collectie moderne sieraden met een Zeeuwse "twist" en wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe ontwerpen.

U kunt ook uw eigen Zeeuwse knop laten verwerken in een modern sieraad uit de Trendy-lijn.

Nieuwe streeksieraden

Door jaren lange ervaring en de aanwezigheid van originele sieraden, werktekeningen en gereedschappen zoals vele stampjes (antieke mallen), is het mogelijk om streeksieraden na te maken naar oud model. Bijvoorbeeld verschillende soorten mutsbellen voor de Walcherse, Axelse, Zuid-Bevelandse, Noord-Bevelandse en Schouwse dracht.
Tevens allerlei mutsspelden, sloten, mansbroches en dopringen enz.. We maken ook allerlei modellen krullen voor oorijzers van de Zeeuwse dracht, maar ook voor de dracht van bijvoorbeeld de Zuidhollandse eilanden, Vlaardingen of Staphorst. Diverse soorten zilveren broekstukken worden ook nieuw gemaakt.
   

Vermaken van streeksieraden

Vele sieraden liggen soms jaren in de kluis omdat ze nu niet meer draagbaar zijn. Verschillende zijn echter te vermaken tot leuke eigentijdse draagbare sieraden.

Laat u eens voorlichten over de mogelijkheden. In beide zaken hebben we een fotoboek met veel ideeën. Wij maken ook eigen ontwerpen en ontwerpen in opdracht.

Het rijgen van kralen

Het op maat rijgen van kralen of knopen van parels wordt in onze ateliers gedaan. Kralen kunnen ook op goud- of zilverdraad geschakeld worden.

Taxatie

Wilt u uw sieraden laten taxeren voor verzekering dan kunnen wij dat voor u doen. Eveneens kunnen sieraden getaxeerd worden voor boedelscheiding of inruilwaarde.
Inruil geschiedt bij ons tegen contante betaling.

z8r-img_0078.jpg - Juwelier Minderhoud

Boek "Van de Goudsmid"

Wegens groot succes van de eerste twee drukken van het boek "Van de Goudsmid" is 9 Mei 2017 de derde en herziene druk verschenen.

Dit nieuwe boek is uitgebreid met 99 nieuwe foto"s, een nieuw hoofdstuk over punthaken en aanvullingen in de tekst van diverse hoofdstukken, waardoor het 32 pagina's meer telt.

Prijs van het boek is  € 29,50

Bij opsturen rekenen wij € 5,00 portokosten.

Ontwerp & realisatie: Mecano.nl Creative Communicatie