In de Media

Juwelier Minderhoud in Westkapelle gaat verbouwen

Met pijn in het hart sluit Piet Minderhoud zijn juwelierszaak in Arnemuiden. Want de toekomst ligt in zijn zaak in Westkapelle. Niet dat het slecht gaat, maar beide winkels barsten uit hun jasje. En twee grote verbouwingen is hem te gortig.

Uitzending Zeeuws Meisje 2019

Donderdag 12 september, de televisie-aflevering van Zeeuws Meisje 2019 #gelijkheid bij Omroep Zeeland met Piet van Juwelier Minderhoud die advies geeft en sieraden uitleent voor de fotoreportage van Rem van den Bosch.

Hoe wordt een gouden Zeeuwse knop gemaakt?

Edelsmid Maarten van Laar maakt in deze video een authentieke gouden Zeeuwse knop van de eerste draad tot het eindresultaat. Hier zie je het vakmanschap in praktijk. De film is gemaakt door Hans Karreman in de werkplaats van Juwelier Minderhoud te Westkapelle.

Interview met juwelier Piet Minderhoud

Juwelier Piet Minderhoud in de winkel te Westkapelle over Zeeuwse sieraden, de Zeeuwse knop in al zijn verschijningsvormen en waar nog echte goudsmeden werkzaam zijn in het atelier.
We maken nieuwe gouden en zilveren sieraden en bestaande worden gerepareerd. Daarnaast hebben we een grote collectie streeksieraden (bloedkoraal, granaat) en kennis.

Bezoek van Karla Peijs

8 maart 2016 – De passie van Peijs

Piet Minderhoud en Karla Peijs op bezoek bij Maatje Schroevers – Meulmeester in Arnemuiden.
Klederdracht en sieraden speelden eeuwenlang een belangrijke rol in Zeeland. Juwelier Piet Minderhoud weet daar alles van. Hij deed onderzoek naar de achtergrond en de vele verschijningsvormen. Hij neemt Karla mee in een wereld van vroeger, maar toont ook hoe modern Zeeuwse sieraden weer zijn.