Wat doen wij

Goudsmidatelier

Bijna alle soorten reparaties worden in onze zaken zelf uitgevoerd. We beschikken over reparatie ateliers, waar dagelijks door gediplomeerde goudsmeden allerlei soorten reparaties, restauraties en nieuw werk worden uitgevoerd.

Vele soorten sieraden worden in onze ateliers gerestaureerd. Verzamelaars en musea uit het hele land weten ons te vinden om beschadigde of incomplete sieraden uit hun collectie op te knappen.

horloge reparatie

In het uurwerkatelier worden reparaties uitgevoerd aan alle soorten horloges.  Vervangen van horlogebatterijen kan terwijl u wacht.

Taxaties

Wij verzorgen taxaties voor zowel verzekering als verdeling bij boedelscheiding.

Bij verzekeringswaarde wordt de taxatie opgesteld naar de nieuwwaarde ofwel de vervangingswaarde. Bij de taxatie voor verdeling, bijvoorbeeld bij erven, worden de sieraden beoordeeld op hun reële marktwaarde. Voor deze taxaties rekenen wij kosten naar rato van de bestede tijd.

Voor taxaties hoeft u geen afspraak te maken. U kunt uw sieraden afgeven op een moment dat het u uitkomt. Deze worden vervolgens in de kluis bewaard en u wordt gebeld als de taxatie klaar is.

Specialiteit streeksieraden

Al vanaf het ontstaan van de zaak verkoopt juwelier Minderhoud allerlei soorten Zeeuwse sieraden. Deze traditie is men trouw gebleven tot de vandaag de dag. Hierdoor zijn wij nu de enige juwelierszaak in Zeeland waar men op grote schaal diverse streeksieraden kan kopen. Naast de vele soorten nieuwe Zeeuwse sieraden hebben we ook een grote collectie oude en antieke streeksieraden. Dit omvat vele soorten sieraden en gebruiksvoorwerpen zoals oorijzers, mutsspelden, bloedkoraal- en granaatsnoeren, sloten en kraalhaken, mutsbellen, broekstukken, beugeltassen enz. enz..

Het rijgen van kralen

Het op maat rijgen van kralen of knopen van parels wordt in onze ateliers gedaan. Kralen kunnen ook op goud- of zilverdraad geschakeld worden.

inkoop oud goud

Inkoop van sieraden en oud goud

Wij hebben interesse in uw sieraden en andere waardevolle items, zowel heel als beschadigd.
Bijvoorbeeld Zeeuws, modern, bestek, munten en bloedkoraal.
Ook losse bloedkoraalkralen zijn welkom. Onze interesse hangt mede af van de kwaliteit en het formaat van het bloedkoraal.
Wij taxeren op reële waarde en kopen contant in.

Mocht u een eerder gemaakte taxatie voor inkoop aanbieden, dan krijgt u de taxatiekosten naar ratio terug.

Nieuwe streeksieraden

Door jaren lange ervaring en de aanwezigheid van originele sieraden, werktekeningen en gereedschappen zoals vele stampjes (antieke mallen), is het mogelijk om streeksieraden na te maken naar oud model. Bijvoorbeeld verschillende soorten mutsbellen voor de Walcherse, Axelse, Zuid-Bevelandse, Noord-Bevelandse en Schouwse dracht.
Tevens allerlei mutsspelden, sloten, mansbroches en dopringen enz.. We maken ook allerlei modellen krullen voor oorijzers van de Zeeuwse dracht, maar ook voor de dracht van bijvoorbeeld de Zuid-Hollandse eilanden, Vlaardingen of Staphorst. Diverse soorten zilveren broekstukken worden ook nieuw gemaakt.

Vermaken van streeksieraden

Vele sieraden liggen soms jaren in de kluis omdat ze nu niet meer draagbaar zijn. Verschillende zijn echter te vermaken tot leuke eigentijdse draagbare sieraden.

Laat u eens voorlichten over de mogelijkheden. In beide zaken hebben we een fotoboek met veel ideeën. Wij maken ook eigen ontwerpen en ontwerpen in opdracht.

Modern Zeeuws

In ons eigen atelier vervaardigen wij onze eigen sieradenlijn “Trendy Zeeuws”. Dit is een collectie moderne sieraden met een Zeeuwse “twist” en wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe ontwerpen.

U kunt ook uw eigen Zeeuwse knop laten verwerken in een modern sieraad uit de Trendy-lijn.